خانه > زناشویی > بارداری و زایمان > روش هایی برای کاهش درد زایمان طبیعی

روش هایی برای کاهش درد زایمان طبیعی

ترس و فشار عصبی باعث می شود که درد ناشی از زایمان طبیعی بیشتر از واقعیت آن تصور شود . همچنین افزایش سطح هورمون های استرس زا می توانند بر روی انقباضات عضلات رحم تاثیر بگذارد و فرآیند زایمان را سخت تر کند . برای کاهش استرس بهتر است پیش از فرارسیدن زمان زایمان تا آنجا که امکان دارد در مورد روشهای طبیعی مقابله با درد زایمان اطلاعات خود را افزایش دهید .

در این مطلب از حیاط خلوت روش هایی برای کاهش درد زایمان طبیعی را آورده ایم که در ادامه می خوانید.

کاهش درد زایمان طبیعی

روشهای متفاوتی برای کاهش درد زایمان طبیعی وجود دارد که در اکثر بیمارستانها و زایشگاهها قابل انجام می باشد. می توانید در مورد روش زایمان و روشهای کاهش درد با ماما یا پزشک خود پیش از موعد زایمان صحبت کنید تا با مورد غیرمنتظره ای روبرو نگردید. برخی از اقدامات مانند وصل کردن سرم یا دستگاههای مانیتورینگ الکترونیکی به شما حرکت و راه رفتن را برای شما دشوار می کند. این امر موجب سبب می شود که تحمل درد و طی کردن زایمان بدون استفاده از دارو دشوارتر گردد؛ هرچند غیر ممکن نخواهد بود.

چند تکنیک مرسوم برای مبارزه با درد زایمان طبیعی :

. تمرینهای تنفسی و تجسمی زایمان: بیشترکلاسهای زایمان روش های تنفسی و تجسم را آموزش می‌دهند. الگوهای خاصی برای تنفس به شما داده می شود تا آنها را تمرین کنید و مربی ممکن است شما را برای تجسم (مثلاً تجسم جایی که به شما آرامش می‌بخشد یا تجسم زایمان ساده و تولد نوزاد سالم تان) راهنمایی کند تا به شما کمک کنند تا با درد کنار بیایید. گاهی تکنیکهایی مانند ریلکسیشن پیش‌رونده یا کنترل‌شده را به شما یاد می دهند در این تکنیکها ابتدا تمرکز می‌کنید، سپس یکی از ماهیچه‌ها را منقبض می‌کنید و بعد آن را رها می‌کنید و این کار را آنقدر تکرار می‌کنید که آن ماهیچه تا حد امکان شُل و رها شود؛ این کار سبب از بین رفتن تنش می‌شود

ریلکسیشن روشی برای کنترل انقباضات عضلانی است مخصوصا اگر فرآیند زایمان همانطور که پیش‌بینی شده به صورت نرمال پیش برود ممکن است به خوبی جواب بدهد. اگر تا کنون یوگا، هنرهای رزمی یا مدیتیشن کار کرده باشید ممکن است تمرینهای لازم برای تنفس مناسب در زمان حاملگی را انجام داده باشید. همچنین ممکن است متوجه شوید که اگر یک چیز خاص (مثلا یک عکس) و همچنین یک موسیقی آرام‌بخش را با خود ببرید می‌تواند به شما کمک کند تا آرام‌تر شوید.

. قرار گرفتن در موقعیت مناسب و حرکت کافی: زمانیکه دارو استفاده نمی کنید و دستگاههای الکترونیکی نیز به شما وصل نیست، می‌توانید موقعیت و وضعیت بدنی خود را به هنگام زایمان تغییر دهید. مثلا بایستید، بنشینید، زانو بزنید و یا در حالت چهاردست‌وپا قرار بگیرید. گاهی ممکن است تحرک تا حدی درد را آرام‌تر کند.کمی راه رفتن می‌تواند به شما این احساس را بدهد که کنترل اوضاع را در دست دارید و در نتیجه درد و اضطراب شما را کاهش می دهد.زمانیکه نوزاد می‌خواهد از رحم شما خارج شود، نشستن در حالت عمودی می‌تواند به نوزاد کمک کند که راحت‌تر به طرف پایین حرکت نماید. زانو زدن یا چمباتمه زدن نیز می‌تواند کمک کند که دریچه لگن شما بازتر گردد. انواع وضعیتها را امتحان کنید و آنهایی را که سبب می‌شوند آرامش و راحتی بیشتری داشته باشید انتخاب نمایید.

. کمک نفر به ‌نفر در زمان زایمان: اگر کسی را در کنار خود داشته باشید که به شما آرامش روحی بدهد و نیز به شما کمک کند تا در شرایط فیزیکی مناسبتری قرار بگیرید، این کار می‌تواند از مقدار استرس و اضطراب شما تا حد زیادی بکاهد و به شما کمک کند که مراحل دشوار و سنگین زایمان را بدون استفاده از دارو طی نمایید.

. هیدروتراپی یا آب‌درمانی در زایمان: آب‌درمانی یعنی استفاده از آب برای کاهش دردها و ناراحتی‌های زایمان می باشد. قرار گرفتن در وان حمام در زمان شروع درد زایمان یک نمونه از آب‌درمانی محسوب می گردد. در ایران تعدادی از بیمارستانها به تازگی شرایط زایمان در آب را فراهم کرده اند. آب ‌درمانی مانند سایر روشهایی که در آنها از دارو استفاده نمی‌شود به شما این  امکان را می دهد که در طول فرایند زایمان هوشیار باشید. آب به دلیل داشتن اثر آرامش‌بخش و نقشی که در کاهش فشارها دارد می‌تواند ریلکس بودن ماهیچه‌ها را افزایش دهد و درد، اضطراب و نیاز به استفاده از دارو را کاهش دهد.البته  مطالعات نشان داده اند که قرار گرفتن طولانی و مداوم در وان حمام در زمان آغاز دردهای زایمان می‌تواند فرآیند زایمان را کمی کُندتر کند.بنابراین برخی از پزشکان معتقدند که استفاده از وان در مراحل اولیه دردهای زایمان ممکن است روند زایمان را آهسته کند و توصیه می کنند که زمان دوش گرفتن تا وقتی که دردهای زایمان کاملا شروع شود، بهتر است کوتاه باشد. همچنین ابتدا مطمئن شوید که دمای آب وان برابر با دمای بدن (۳۷ درجه سانتی گراد) یا کمتر از آن است چون دمای بالاتر از این مقدار می‌تواند دمای بدن شما (و در نتیجه دمای بدن کودک شما و ضربان قلب او) را افزایش دهد.

. هیپنوتیزم در هنگام زایمان: هیپنوتیزم  باعث می شود که درد کمتری را در طول زایمان احساس کنید. برای استفاده از روش خودهیپنوتیزمی باید پیشاپیش تمرین کرده باشید تا یاد بگیرید که چگونه می‌توانید بر عضلات خود تمرکز کنید و آنها را رها و شل کنید.

در واقع پزشکان و متخصصان معتقدند با تکنیک های جدید و بدون عوارضی که برای انجام زایمان بدون درد در اختیار است ، دیگر هیچ خانم بارداری نباید هنگام زایمان درد شدید آن را متحمل شود. این روش همچنین از افزایش تعداد سزارین هایی که به دلیل ترس از درد زایمان انجام می شوند به تعداد چشمگیری کاسته است. در کشور ما نیز در سالهای اخیر، این روش در برخی از مراکز به عنوان یکی از شیوه های نوین زایمان به کار می رود.

 به هنگام شروع درد چه باید کرد ؟

۱٫خونسردی خود را حفظ کرده و عجله نکنید.

۲٫ مرتباً راه بروید و وضعیت خود را تغییر بدهید.

۳٫ فقط به پشت دراز نکشید. حرکاتی را انجام دهید که از درد شما می کاهند.

۴٫ برای کمتر شدن درد می توانید دوش بگیرید یا درون وان پر از آب دراز بکشید.

۵٫ در هر ساعت حداقل یک مرتبه ادرار کنید.

۶٫ از پاره شدن کیسه آب به صورت مصنوعی خودداری کنید.

۷٫ بدن خود را ریلکس کنید. روی نفس کشیدن خود تمرکز کنید و نفس های بریده نکشید.

۸٫زمانی که دردها شکل منظم پیدا کرد و فواصل آنها کم شد سریعا به مرکز درمانی مراجعه کنید.

چند نکته مهم :

. برای اطمینان از سیر طبیعی حاملگی و تامین سلامتی خود و نوزادتان  حتماً بطور مستمر در دوران بارداری به مراکز بهداشتی درمانی ، ماما و یا پزشک مراجعه و به توصیه های بهداشتی آنان، عمل نمائید.

. انجام معاینه داخلی ( توسط پزشک ) در سه ماهه آخر دوران بارداری می تواند به آنها کمک کند تا درمورد نحوه زایمان شما آسانتر تصمیم بگیرند.

. رعایت برنامه تنظیم خانواده و فاصله گذاری مناسب بین حاملگیها از نکات حائز اهمیتی است که می تواند در داشتن زایمان ایمن موثر باشد.

. استفاده از تکنیکهای پیشرفته مانند سونوگرافی برای ارزیابی وضعیت جنینی و مادر گاهی ضروری است لذا طبق توصیه پزشک حتماً باید آنرا انجام داد.

. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد حاملگی و زایمان و حل مشکلات خود به افراد مجرب و آموزش دیده در مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید . آنها قادر خواهند بود شما را راهنمائی کنند.

. بخاطر داشته باشید در صورتی باید زایمان شما بوسیله سزارین انجام شود که امکان زایمان طبیعی برایتان وجود نداشته باشد.

. به پزشک یا مامای خود اعتماد کنید و به او اجازه دهید در مورد نحوه زایمان شما تصمیم بگیرد . هرگز به دلیل ترس از درد زایمان که یک امر طبیعی است . سزارین را به زایمان طبیعی ترجیح ندهید.

. در زایمان طبیعی اگر در دوران بارداری اصول راه رفتن صحیح و ورزش‌های مناسب این دوران انجام شود هم درد زایمان و هم عوارض بعد از آن کمتر می‌شود. از طرفی نوزاد هم وقتی این شرایط به دنیا بیاید تنفسش طبیعی‌تر است.

. بعضی زنان افتادگی رحم را به طبیعی یا سزارین شدن فرد نسبت می‌دهند در حالی که در بیشتر موارد علت آن غلط راه رفتن، غلط نشستن و گودی کمر فرد است.

. راه حل اصولی و مهمی که کمتر مادران از آن اطلاع دارند و کمتر توصیه می‌شود ورزش مناسب در دوران حاملگی است که شرایط راحت‌تری را در زایمان طبیعی برای فرد به همراه دارد و می‌تواند عامل روی آوردن بیشتر مادران به زایمان طبیعی باشد.

منبع:imbook.ir

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 کلیک کنید: مشاهده مطالب جدید و داغ امروز 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

اینم ببین!

۷ نشانه اینکه شوهرتان از ازدواجتان راضی است

دوست دارید بدانید که شوهرتان از ازدواج با شما رضایت دارد یا نه؟ این لیست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *