خانه > مجله سلامت > انواع بیماری و درمان > رژیم غذایی برای درمان سریع سرما خوردگی و آنفولانزا

رژیم غذایی برای درمان سریع سرما خوردگی و آنفولانزا

سرما خوردگی و آنفولانزا در پاییز و زمستان شیوع زیادی دارد و اعضای خانواده ها را درگیر می کند. بنابراین هر چه قدر هم که بدن آماده و ورزشکاری داشته باشید، خودتان را خود بپوشانید باز هم ممکن است سرما بخورید. پس بهتر از راهی برای درمان این بیماری شایع پیدا کرد. راهی که از مسیر درمانگاه و انواع قرص ها با عوارض مختلف نمی گذرد.

رژیم غذایی مفید برای درمان سرما خوردگی و آنفولانزا

در این مطلب از حیاط خلوت درمان خانگی سرما خوردگی و آنفولانزا با استفاده از یک رژیم غذایی را برای شما آورده ایم. البته برای درمان سرما خوردگی باید صبور بود و برای چند روز استراحت کنید و با این رژیم غذایی مناسب چند روزی را برای بهبود کامل صبر کرد.

رژیم غذایی مناسب و مصرف برخی مواد غذایی علایم بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تخفیف می دهد.

پیش از همه چیز باید بدانید مصرف مایعات گرم به تخفیف گرفتگی‌ها و مشکلات تنفسی همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند، همچنین مایعات گرم ممکن است به نرم شدن موکوس و تخلیه سلول‌های ویروسی از بدنتان کمک کند.

لذا مصرف سوپ‌های گرم و یا نوشیدنی‌های گرم می‌توانند گزینه های موثری در تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشند.

————————————————————-

غذای مفید در سرماخوردگی و عفونت‌های ویروسی

زنجبیل: زنجبیل حاوی برخی ترکیبات ضد ویروسی است که می‌توانند در تخریب ویروس‌های مسبب آنفلوآنزا و سرماخوردگی، موثر باشند. همچنین این مواد می‌توانند از طریق حمایت از تولید ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی، در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.

فلفل قرمز: فلفل قرمز تازه و یا پودر آن ممکن است در تخفیف علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی‌ها موثر باشند. ماده ای موسوم به کپسایسین که موجب تندی طعم فلفل قرمز می‌گردد، ممکن است به بهبود جریان خون و رساندن مواد مغذی و ویتامین‌ها به سلول‌های عفونی شده و به بهبود بیماری کمک نماید. همچنین تندی و تیزی همراه با آن می‌تواند به تخفیف گرفتگی‌ها در ناحیه سینه و حفره بینی کمک نماید.

سیر: سیر حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است که از خصوصیات قوی آنتی‌بیوتیکی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممکن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر همچنین ممکن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن، و هیدراته نمودن سلول‌ها کمک نماید.

مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شک ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر: سبزیجات و میوه های تازه، مرکبات (نظیر پرتقال و گریپ‌فروت)، مغزها و بذرها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری‌ها مفید می‌باشند.

سوپ مرغ: آیا این تصور قدیمی‌ها که سوپ مرغ را برای سرماخوردگی مناسب می‌دانستند، واقعاً صحیح است؟ بله مصرف سوپ مرغ می‌تواند برای تخفیف سرماخوردگی موثر باشد.

در حقیقت در یک مطالعه که در ژورنال Chest به چاپ رسیده است؛ محققان تایید نمودند که سوپ مرغ دارای برخی اثرات ضد التهابی ملایم بود و در تخفیف علایم عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی موثر واقع گشت. البته بهتر است که در تهیه سوپ مرغ از انواع سبزیجات تازه نیز استفاده شود.

غذاهای غنی از روی: مصرف غذاهای غنی از روی ممکن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر باشد. مواد غذایی غنی از روی عبارتند از: حبوبات، نخودفرنگی، غذاهای دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.

اجتناب از مصرف محصولات شیرین حاوی شکر: همان‌طور که ذکر نمودیم رژیم غذایی بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. شکر توانایی سیستم ایمنی بدن را از طریق تقلیل توانایی گلبول‌های سفید خون در سرکوب مهاجمین باکتریایی و ویروسی، کاهش می‌دهد. شواهد یک مطالعه که در مجله تغذیه بالینی امریکا چاپ شده است، حاکی از آن است که شکر موجود در نوشیدنی‌های شیرین شده می‌تواند به میزان ۵۰ درصد پاسخ ایمنی بدن را تا پنج ساعت پس از صرف نوشیدنی تقلیل دهد. در حالی که مصرف منابع کربوهیدرات‌های فیبردار(پیچیده) تأثیر نامطلوبی را بر سیستم ایمنی به همراه ندارند.

روی سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و علائم سرماخوردگی را برطرف می‌کند

————————————————————-

برنامه غذایی مخصوص افراد سرما خورده

صبحانه: املت قارچ با سالسا (۲ عدد تخم مرغ، نصف فنجان قارچ خرد شده، کمی‌سس سالسا)

تخم مرغ سرشار از “روی” است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و علائم سرماخوردگی را برطرف می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف “روی” در ظرف ۲۴ ساعت از شروع علائم می‌تواند مدت سرماخوردگی را کوتاه کند. انواع قارچها(مثلا دکمه‌ای و شیتاکه)، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. پیک می‌گوید: قارچ‌ها، تولید سلول‌های سفید خون را که در خط مقدم سیستم ایمنی بدن ما هستند، افزایش میدهند. کمی سس سالسای تند می‌تواند به رفع گرفتگی و التهاب سینوس‌ها کمک کند.

میان وعده: ماست (یک ظرف کوچک یا سه چهارم فنجان)

پروبیوتیک‌های موجود در ماست، بهترین دوستان افراد مبتلا به سرماخوردگی هستند. زیرا آنها، پاسخ التهابی بدن را کاهش می‌دهند. مطالعه‌ای که در مجله تغذیه انگلستان به چاپ رسید، نشان می‌دهد که باکتری‌های مفید، مدت سرماخوردگی را تا ۲ روز کاهش می‌دهند و تا ۳۴% از شدت علائم می‌کاهند. پیک پیشنهاد می‌کند از ماست‌های طعم دار که در هر وعده، ۱۵ گرم یا کمتر از این مقدار کربوهیدرات دارند، استفاده کنید یا یک ماست ساده انتخاب کنید و یک قاشق چایخوری عسل خام در آن بریزید.

نوشیدنی: چای سبز یا سیاه بدون کافئین

وقتی بیمار هستید نمی‌توانید به اندازه کافی چای بنوشید. اما چای سبز و سیاه، سرشار از آنتی اکسیدان هستند از جمله آنتی اکسیدان “ال تینین” که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. محققان دانشگاه کاردیف دریافته‌اند که نوشیدنی‌های گرم می‌تواند عطسه، گلودرد، لرز و خستگی را کاهش دهد.

ناهار: برشهای فلفل قرمز و بروکلی با حوموس

مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین C برای سلامت سیستم ایمنی ضروری است و می‌تواند سرماخوردگی شما را سریعتر برطرف کند. توت فرنگی، کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای و مرکبات سرشار از ویتامین C هستند. مصرف حموس درکنار سبزیجات، به بدن شما پروتئین می‌رساند. پروتئین یک ماده مغذی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و برای تولید آنتی بادی‌های ضد بیماری، ضروری است.

میان وعده: سیب زمینی شیرین(نصف سیب زمینی شیرین پخته با یک قاشق چایخوری روغن زیتون خالص و کمی‌نمک)

سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین A می‌باشد. ویتامین A، یک ماده مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی است که به تولید سلول‌های سفید خون که با ویروس‌ها مقابله می‌کنند و همچنین سالم نگه‌داشتن غشاهای مخاطی، کمک می‌کند.

سوپ مرغ در تخفیف علایم عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی موثر است

شام: سوپ مرغ

تحقیقات نشان می‌دهد که سوپ مرغ، گرفتگی و مخاط بینی را کاهش می‌دهد. این مسئله بعلت آمینو اسید سیستئین در مرغ است که به رقیق کردن مخاط در ریه‌ها کمک می‌کند و از میزان سرفه و گرفتگی بینی شما می‌کاهد. بعلاوه سوپ داغ از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند و می‌تواند گلودرد را تسکین دهد. یک مطالعه که در مجله “قفسه سینه” منتشر شد نشان می‌دهد که لازم نیست سوپ، حتما خانگی باشد تا چنین خاصیتی داشته باشد. سوپ‌های آماده سوپر مارکتی نیز موثرند.

نوشیدنی: آب داغ با لیمو و عسل(یک برش لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل)

تحقیقات نشان می‌دهد که عسل، گلودرد را کاهش می‌دهد و می‌تواند سرفه شما را کمتر کند. در یک مطالعه مشخص شد که عسل به اندازه داروی سرفه در کاهش سرفه‌های شبانه، موثر است. لیمو نیز به نوشیدنی شما ویتامین C اضافه می‌کند که ضد سرماخوردگی است.

————————————————————-

برنامه غذایی برای درمان آنفولانزا

در زمانی که آنفولانزا دارید باید مراقب هیدراتاسیون و انرژی دریافتی‌تان باشید که اگر حالت تهوع داشته باشید، می‌تواند بسیار دشوار باشد. پالمر پیشنهاد می‌کند تا زمانیکه حالت تهوع شما برطرف شود، جرعه‌های کوچک از مایعات روشن بنوشید و هنگامیکه معده شما توانست مواد غذایی را تحمل کند، غذاهای زیر را بخورید.

صبحانه: بلغور جو دو سر و موز(نصف فنجان جو دوسر پرک شده یا یک بسته بلغور جو دوسر فوری و نصف موز قطعه قطعه شده)

جو دوسر حاوی “بتاگلوکان” است. بتاگلوکان، یک نوع فیبر است که می‌تواند به روند بهبودی، سرعت ببخشد و سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. موز دارای پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی است که اغلب با تب و استفراغ در بدن کاهش می‌یابد.

میان وعده: آبمیوه تازه یا آب سبزیجات V۸

اگر نمی‌توانید سبزی و میوه بخورید، از این نوشیدنی‌ها استفاده کنید. آبمیوه‌های تازه، حاوی مقدار زیادی مواد مغذی و آنتی اکسیدان هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می‌کند. یک مطالعه که در مجله FASEB منتشر شد، نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌ها به پیشگیری از التهاب ریه مرتبط با آنفولانزا، کمک می‌کنند. اگر آبمیوه تازه در دسترس ندارید، V۸ سرشار از آنتی اکسیدان‌های شفادهنده و الکترولیت‌های آبرسان است.

نوشیدنی: آب نارگیل

آب نارگیل آبرسان است و می‌تواند الکترولیت‌هایی که بعلت تب یا تعریق دفع شده‌اند، جایگزین کند. می‌توانید کمی لیمو به آن اضافه کنید تا ویتامین C مورد نیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان، تامین شود.

ناهار: گل کلم بخارپز یا سوپ گل کلم(۱ تا ۲ فنجان)

اجازه ندهید که رنگ کم گل کلم، شما را گول بزند. گل کلم سرشار از ترکیبی است که سطح گلوتاتیون را افزایش می‌دهد. گلوتاتیون، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا با آنفولانزا مقابله کند.

میان وعده: کفیر(۱ فنجان)

این نوشیدنی شیر تخمیر شده که شبیه ماست است، سرشار از پروبیوتیک‌هاست.کفیر برای معده، غذای سبکی است و در عین حال به روده، باکتر‌های مفید می‌رساند.

شام: اسموتی شیربادام و توت فرنگی(یک فنجان شیربادام شیرین نشده + یک فنجان توت فرنگی یخ زده + یخ)

ویتامین C، روی و ویتامین E برای سلامت سیستم ایمنی، بسیار مهم هستند و اسموتی، یک راه عالی برای دریافت هر سه آنهاست. توت فرنگی حاوی ویتامین C است و بادام سرشار از روی و ویتامین E می‌باشد. می‌توانید محتوای پروتئین را با اضافه کردن ماست یونانی ساده یا یک قاشق پودر پروتئین افزایش دهید.

نوشیدنی: چای بابونه یا زنجبیل

هر دو چای می‌توانند مشکلات معده را برطرف کنند و التهاب و علائم آنفولانزا را کاهش دهند.

منبع: بیتوته

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 کلیک کنید: مشاهده مطالب جدید و داغ امروز 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

اینم ببین!

متن زیبا در مورد روزهای پایان سال و آمدن بهار

عکس نوشته زیبا پایان سال در ادامه مجموعه ای از متن زیبا در مورد پایان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *