خانه > مجله سلامت > تغذیه سالم > مصرف قرص کلسیم در دوران شیردهی | بهترین زمان خوردن قرص کلسیم

مصرف قرص کلسیم در دوران شیردهی | بهترین زمان خوردن قرص کلسیم

مصرف قرص کلسیم  / خوردن قرص کلسیم در دوران شیردهی لازم است؟ 

مصرف مواد غذایی دارای کلسیم در دوران شیردهی از اهمیت بالایی برخوردار است . اما گاهی مصرف قرص کلسیم در کنار این مواد غذایی برای مادران در دوران شیردهی لازم است.

بعضی از مادران به خاطر حساسیت های نوزاد خود به شیر از خوردن شیر صرف نظر می کنند و یا به مقدار کمی از فراورده های لبنی استفاده می کنند . در این صورت نباید خوردن قرص کلسیم را فراموش کنند!

در این مطلب از حیاط خلوت میزان مصرف کلسیم در دوران شیردهی ، بهترین زمان خوردن قرص کلسیم ، انواع قرص کلسیم و بهترین قرص کلسیم در دوران شیردهی به شما معرفی شده است .

مصرف قرص کلسیم در دوران شیردهی

میزان مصرف قرص کلسیم در دوران شیردهی

کلسیم یکی از عناصر مهمی است که بدن نوزاد برای رشد و استخوان‌سازی به آن نیاز دارد. شیر مادر به‌طور اعجاب انگیزی حاوی تمامی املاح معدنی، مواد مغذی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن نوزاد است.

رژیم غذایی مادران در دوره شیردهی باید حاوی کلسیم کافی باشد تا علاوه بر تأمین کلسیم شیر مادر، پاسخگوی نیازهای بدن خود مادر نیز باشد. کلسیم فواید زیادی برای مادران در دوره شیردهی دارد.

کلسیم کافی یعنی دندان‌ها و استخوان‌های سالم، جلوگیری از فشار خون بالا، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده و سرطان سینه، وزن ایده‌آل و کاهش خطر ایجاد سنگ کلیه.
برای این که کلسیم کافی در شیر مادر وجود داشته باشد، مادران در دوره شیردهی باید روزانه هزار میلی‌گرم کلسیم دریافت کنند.

بهتر است این مقدار کلسیم تا حد امکان از طریق رژیم غذایی به بدن برسد و از مصرف قرص کلسیم اجتناب شود؛ زیرا کلسیم موجود در غذاها راحت‌تر از قرص کلسیم جذب بدن می‌شود. باید توجه داشت که مقدار کلسیم دریافتی نیز نباید از ۲۵۰۰ میلی‌گرم در روز بیشتر باشد.

تأمین کلسیم بدن از طریق شیر گاو / کلسیم مورد نیاز بدن در دوران شیردهی 

یک لیتر شیر گاو حاوی هزار میلی‌گرم کلسیم است؛ یعنی اگر منبع اصلی تأمین کلسیم برای مادر در دوره شیردهی، شیر گاو باشد باید روزانه حدود یک لیتر (چهار لیوان) شیر گاو مصرف شود.

البته وجود این مقدار کلسیم در شیر، به معنای جذب کامل آن در بدن نیست. مشخص شده است که تنها ۳۰ درصد کلسیم موجود در شیر قابل جذب است. در ادامه، در مورد مفهوم درجه جذب کلسیم یا Bioavailaility توضیح می‌دهیم.

درجه جذب کلسیم یا BIOAVAILAILITY چیست؟

به مقدار کلسیم جذب شده از مجموع کلسیم موجود در رژیم غذایی، درجه جذب کلسیم یا Bioavailaility گفته می‌شود. همانطور که گفته شد، کلسیم موجود در بیشتر غذاها به ‌طور کامل جذب بدن و استخوان‌ها نمی‌شود.

بنابراین برای تأمین کلسیم شیر مادر، علاوه بر مقدار کلسیم مصرف شده، این که کلسیم از چه راهی به بدن می‌رسد نیز مهم است. از آنجایی که کلسیم اهمیت زیادی در دوران شیردهی دارد، مادرها باید منابعی را برای تأمین کلسیم انتخاب کنند که درصد جذب بالایی در بدنشان داشته باشند.

مصرف قرص کلسیم همراه ویتامین D

مصرف گروه‌های مختلف غذایی با هم می‌تواند اثر بازدارنده یا تحریک‌کننده روی جذب املاح معدنی و ویتامین‌ها داشته باشد. برای جذب کامل مواد غذایی باید به غذاهایی که در کنار هم مصرف می‌شوند توجه داشت. بعضی از مواد مانند ویتامین D، اگر در کنار کلسیم مصرف شوند، به طور چشمگیری جذب آن را افزایش می‌دهند.

بر اساس پژوهش انجام شده توسط وزارت بهداشت، ۸۶% از مادران ایرانی دچار کمبود ویتامین D هستند. متأسفانه ویتامین D شیر گاو کافی نیست (۰.۱۴ میکروگرم در ۲۰۰ میلی لیتر شیر گاو). برای اینکه کلسیم به صورت بهینه جذب بدن مادر شود و به نوزاد برسد، باید آن را از طریق منابعی تأمین کرد که حاوی فاکتورهای مورد نیاز برای جذب کلسیم باشند.

پودر شیر غنی شده چیست؟

پودر شیر غنی شده، مکملی است که مخصوص نیازهای مادران در دوره شیردهی تولید می‌شود.

پودر شیر غنی شده ، شیر بر پایه شیر گاو است که با املاح معدنی، ویتامین‌ها و ریزمغذی‌های مختلفی غنی شده است به گونه‌ای که خلأهای تغذیه‌ای شیر گاو را جبران می‌کند.

یکی از انواع شیرهای غنی شده موجود در بازار ایران ، ببمام است که مناسب با نیازهای مادران در دوره شیردهی تهیه شده است. پودر شیر غنی شده ببمام ۲ برابر شیر گاو کلسیم و بیش از ۷۰ برابر شیر گاو ویتامین D دارد که این مقدار ویتامین D باعث جذب بهینه کلسیم موجود در آن می‌شود.

پودر شیر غنی شده ببمام علاوه بر کلسیم و ویتامین D، حاوی مواد مختلفی از جمله امگا۳ ، امگا۶ ، ویتامین A ، آهن و روی (زینک) نیز هست. هر یک از این مواد، جایگاه مهمی در رژیم شیردهی مادر و تغذیه نوزاد دارد.

بهترین زمان مصرف قرص کلسیم / بهترین زمان خوردن قرص کلسیم چه زمانی است؟

مناسب ترین زمان برای خوردن قرص کلسیم ،شب است در صورتی که اکثر افراد کلسیم را صبح ها استفاده می کنند.

حال در این جا این سوال ذهن ها را درگیر می کند که چرا؟

زمانی که در طول روز کلسیم می خوریم تا ۱ ساعت کلسیم خون بدن بالاست و بعد از مدتی این میزان کاهش پیدا می کند، حال با خوردن هر خوراکی میزان کلسیم موجود در خون را بالا می بریم و همچنین بعد از مدتی مجدد این میزان کاهش می یابد.

پس به این نتیجه می توان دست یافت که در طول روز میزان کلسیم موجود در خونمان به صورت مکرر بالا و پایین می شود بنابراین هنگامی که می خوابیم میزان کلسیم در بدن به حداقل خود می رسد، در طول این افت کلسیم بدن از استخوان کلسیم مورد نظرش را برداشت می کند.

انواع قرص کلسیم / بهترین روش مصرف قرص کلسیم

یکی از عوامل مهم در جذب کلسیم، میزان محلولیت مکمل کلسیم در بدن است. سعی کنید همیشه مکمل های استاندارد و مورد اطمینان را مصرف کنید تا بدانید چه میزان عنصر کلسیم دارند و چه مقدار در بدن حل می شوند.

سیترات کلسیم:

مکمل کلسیم در محیط اسیدی بهتر جذب می شود، پس سیترات کلسیم بهتر از سایر مکمل ها جذب می شود، زیرا اسیدی است.

این مکمل نیاز به اسید معده زیادی برای جذب ندارد و می توان آن را در هر موقع از روز و حتی با شکم خالی مصرف کرد. اما این مکمل معمولاً کلسیم کمی دارد، بنابراین بسته به نیاز فرد برای تأمین کلسیم بیشتر بایستی تعداد قرص بیشتری مصرف کرد.

کربنات کلسیم:

بیشتر مکمل های کلسیمی از این نوع هستند. این مکمل برای جذب بهتر نیاز به مقدار زیادی اسید معده دارد. بنابراین بایستی بعد از وعده غذایی مصرف شود.

گلوکونات کلسیم و لاکتات کلسیم:

این نوع مکمل ها، کلسیم کمی دارند. بنابراین برای رفع نیاز به کلسیم بایستی تعداد قرص های بیشتری مصرف کرد.

کلسیم سخت(Coral calcium):

این نوع مکمل کلسیم غیر از حفظ سلامت استخوان ها، در سایر بیماری ها نیز مصرف می شود.

این مکمل بیش از ۲۰۰ نوع بیماری را درمان می کند که شامل بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و… است. البته این یافته صددرصد تأیید شده نیست. این نوع مکمل فقط کربنات کلسیم دارد و به دلیل قلیایی بودن، مسمومیت اسیدی بدن را خنثی کرده و آن را از بین می برد.

برچسب دارو را نگاه کنید و ببینید مکمل کلسیم از چه نوعی است؟ اگر مکمل دارای سیترات کلسیم است، می توانید آن را همراه غذا و یا به تنهایی مصرف کنید.اگر مکمل دارای کربنات کلسیم است، بهتر است با غذا میل شود. اسید معده که در حال خوردن غذا تولید می شود به جذب بهتر کربنات کلسیم کمک می کند.

بیشترین جذب کلسیم زمانی اتفاق می افتد که به مقدار ۵۰۰ میلی گرم یا کمتر در هر بار مصرف شود.

بنابراین اگر باید روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف کنید، بهتر آن است آن را به دو یا تعداد بیشتر دوز مصرفی تقسیم کرده و همه را یک جا مصرف نکنید.

نکته

هر فردی که از این مکمل ها مصرف می کند، باید همراه با آنها، مقدار زیادی مایعات نیز بنوشد. با این کار ادرار رقیق شده و خطر ایجاد سنگ های کلیوی کاهش می یابد. شما می توانید به جای مصرف یک بارهٔ مکمل کلسیم در روز آن را به اندازه های کوچکتر تقسیم نموده و در طول روز در چندین نوبت استفاده کنید، به این طریق بر میزان جذب آن نیز خواهید افزود.

****************************************

تغذیه در دوران شیردهی برای افزایش شیر و سلامت مادر

****************************************

گردآوری: حیاط خلوت

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 کلیک کنید: مشاهده مطالب جدید و داغ امروز 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

اینم ببین!

فال روزانه | فال امروز شما

فال روزانه | فال امروزت رو بخون فال روزانه، فال امروز، فال امروز من، فال …

یک دیدگاه

  1. قرص سوپرابیون کلسیترا از نوع قرص کلسیم سیترات و همانطور که گفتید هم جذبش خوبه و هم اینکه رسوب نداره. و برای شیردهی هم مناسبه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *