خانه > اخبار ایران و جهان > اخبار اقتصادی > اینترنت گران شد؛ به دوران ماقبل تاریخ برمی‌گردیم؟

اینترنت گران شد؛ به دوران ماقبل تاریخ برمی‌گردیم؟

اینترنت گران شد؛ به دوران ماقبل تاریخ برمی‌گردیم؟

طی چند روز گذشته و همزمان با گرانی تعرفه‌های اینترنت ثابت، حالا شاهد حذف تعدادی از بسته‌های اینترنتی پرطرفدار و به‌ صرفه اپراتورهای تلفن همراه هستیم.

چند روز پیش اپراتورهای اینترنت ثابت با تغییر نام سرویس‌های خود، اقدام به افزایش ۶۰ درصدی قیمت سرویس‌های خود کردند. اقدامی که با واکنش‌های بسیاری از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه بود. حالا اما نوبت به اپراتورهای تلفن همراه رسیده که با ترفند حذف بسته‌های پرمصرف و به‌صرفه عملا موجب گرانی شدید اینترنت در کشور شوند.

این اقدام که به دستور سازمان تنظیم مقررات انجام شده با حذف تمامی بسته‌های بلندمدت شش ماهه و یک ساله همراه بوده که از لحاظ قیمت به‌صرفه‌تر بوده‌اند و اکنون بیشترین مدت اعتبار بسته‌های اینترنت همراه چهار ماه (۱۲۰ روز) است. علاوه بر این پرطرفدارترین بسته‌های کوتاه‌مدت موجود نیز حذف شده‌ و حالا کاربران مجبور به تهیه بسته‌های گران‌تر هستند.

کاربران ناراضی از سرعت و قیمت اینترنت

گزارش کاربران نشان می‌دهد که طی چند هفته اخیر، قیمت بسته‌های اینترنتی برخی شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی دو برابر شده است. مشاهده قیمت بسته‌های این شرکت‌های اینترنتی و مقایسه آن با سال گذشته، افزایش صددرصدی قیمت بسته‌های اینترنتی را تأیید می‌کند. بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی نسبت به افزایش قیمت بسته‌ها، اعتراض کرده‌اند.

بسته‌های روزانه همراه اول

اگر به مدت کوتاه یعنی به صورت روزانه بخواهید بسته تهیه کنید، همراه اول ۸ بسته متنوع و مختلف را برای کاربران خود ارائه می‌دهد. بسته اینترنت آلفا یک روزه ۶۰۰ مگابایت هزار و ۶۰۰ تومان، بسته اینترنت آلفا یک روزه ۱۵۰ مگابایت دو هزار و ۷۰۰ تومان، بسته اینترنت آلفا یک روزه ۲۵۰ مگابایت ۳ هزار و ۶۰۰ تومان،  بسته اینترنت آلفا یک روزه ۵۰۰ مگابایت ۴ هزار و ۹۰۰ تومان، بسته اینترنت آلفا یک روزه ۷۵۰ مگابایت ۵ هزار و ۹۰۰ تومان، بسته اینترنت آلفا یک روزه یک گیگابایت ۶ هزار و ۴۰۰ تومان، بسته اینترنت آلفا یک روزه ۲ گیگابایت ۸ هزار و ۴۰۰ تومان و بسته اینترنت آلفا یک روزه ۳ گیگابایت ۹هزار و ۹۰۰ تومان است.

بسته‌های هفتگی همراه اول چند؟

بسته اینترنت ۲۰۰مگابایت ۴ هزار و ۴۰۰ تومان، بسته اینترنت ۳۰۰ مگابایت ۵ هزار و ۵۰۰ تومان، بسته اینترنت ۵۰۰ مگابایت ۷ هزارتومان، بسته اینترنت ۷۵۰ مگابایت ۸ هزار و ۳۰۰ تومان، بسته اینترنت ۱٫۵ گیگابایت ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان، بسته اینترنت ۲٫۵ گیگابایت ۱۳ هزارتومان، بسته اینترنت ۳ گیگابایت ۱۴ هزارتومان، بسته اینترنت ۴ گیگابایت ۲ هزارتومان گران‌تر ۱۶ هزارتومان و بسته ۶ گیگابایتی که گران‌ترین بسته این دسته‌بندی است با قیمتی حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

هر کدام از بسته‌های ماهانه همراه اول چند قیمتند؟

بسته‌های ماهانه همراه اول در حال حاضر متنوع‌ترین بسته‌های این اپراتور هستند.

ارزان‌ترین بسته این دسته‌بندی ۱۲ گیگابایت به قیمت ۱۰ هزارتومان است که می‌توان  از ۶ صبح تا ۱۲ ظهر از آن استفاده کرد. بسته ۱ گیگابایتی به علاوه ۱۰۰ مگابایت که از ۶ صبح تا ۱۲ ظهر می‌توان از آن استفاده کرد ۱۰ هزار و ۴۰۰ تومان است. بسته ۲ گیگابایت به علاوه ۲۰۰ مگابایت هدیه ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان، بسته ۳گیگابایت ۱۹ هزارتومان، بسته اینترنت ۴گیگابایت ۲۱ هزار و ۳۰۰ تومان، بسته اینترنت ۵گیگابایت ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان و بسته سی روزه ۷ گیگابایت ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان قیمت دارد.

بسته‌های ویژه یک ماهه برای مشترکان ثبت نامی جدید همراه اول  به این صورت است؛ ۲ گیگابایت ۱۰ هزار و ۴۰۰ تومان، سه گیگابایت ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان، ۵ گیگابایت ۱۵هزار و ۴۰۰ تومان، ۷گیگابایت ۱۸ هزار و ۴۰۰ تومان، ۱۰ گیگابایت ۲۱ هزار و ۹۰۰ تومان و ۱۵ گیگابایت برای این مشترکان ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان هزینه دارد.

گفتنی است همچنین همراه اول بسته یک ماهه نامحدود از ساعت ۱ بامداد تا ۱۱ صبح نیز دارد که قیمت آن معادل ۱۹ هزار و ۹۰۰ تومان است.

بهانه بعدی کاهش کیفیت اینترنت چیست؟

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ئبا اشاره به اینکه ما بر اساس قانون از اپراتورها نه افزایش تعرفه که پوشش کامل، کیفیت بهتر و ارتقای فناوری می‌خواهیم که مطالبات اصلی مردم. فعالان این حوزه است، تصریح کرد: «با این افزایش قیمت‌ها و امکان سرمایه‌گذاری اپراتورها، دیگر بهانه‌ای از اپراتورها نمی‌پذیریم و از آنها خواسته‌ایم که برنامه خود را به‌صورت گام‌های یک‌ساله برای پوشش کامل پهن باند سیار، افزایش دو برابری کیفیت و پوشش ۵G حداقل برای ۱۰ درصد جمعیت کشور تا سه سال آینده به ما ارائه کنند.»

در نتیجه، طبق صحبت‌های رییس رگلاتوری باید در آینده نزدیک شاهد افزایش کیفیت اینترنت باشیم، اما این اتفاق چه زمانی رخ می‌دهد؟ وی همچنین درباره سرمایه‌گذاری اپراتورها بعد از واگذاری فرکانس ۲۳۰۰ توسط وزارت ارتباطات از سال گذشته اشاره کرد و افزود: توجیهاتی که اپراتورها برای افزایش قیمت داشته‌اند تا حدی قابل‌قبول است و ما از طرف مردم وظیفه‌داریم پیگیری کنیم که این درآمدها صرف توسعه و افزایش کیفیت و پوشش شبکه شود. من همین‌جا از اپراتورها می‌خواهم که هم میزان افزایش مؤثر، هم دلایل خود و هم برنامه‌های خود برای توسعه را برای مردم عزیزمان تشریح کنند. البته با توجه به وجود فضای نسبتاً رقابتی کاربران هم تا حدودی حق انتخاب دارند.

واکنش نماینده‌ها به گرانی اینترنت

در کنار اعتراض مردم تعدادی از نماینده‌ها نیز به گرانی اینترنت معترض شدند. علی موسوی، نماینده مجلس نیز اعتراض خود را در توییتر منتشر کرد. او ضمن انتقاد از گرانی اینترنت گفت: آقای وزیر ارتباطات، قیمت بسته‌های اینترنتی با حقوق وزیر همسان است، با حقوق دانشجو و خانواده دانش‌آموز خیر! نمی‌توانید استعفا بدهید. مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس نیز افزایش قیمت اینترنت را منطقی ندانست و معتقد است که افزایش بیش از ۲ برابری تعرفه‌های اینترنت خانگی ظلم آشکار به مردم است. اینترنت سال‌هاست که دیگر یک کالای لوکس نیست و مردم بسیاری از امورات زندگی خود از خرید تا تحصیل را از طریق اینترنت انجام می‌دهند. چنین جهشی در قیمت اینترنت خانگی بر روی زندگی مردم تأثیر منفی خواهد گذاشت.

گرانی سریع اما افزایش کیفیت حالا وقتی دیگر

اپراتورها برای افزایش قیمت سریع اقدام کردند اما برای افزایش کیفیت باید منتظر باشیم و احتمالاً با هزاران دلیل ماه‌ها یا شاید سال‌ها به تعویق بی اندازند. وعده اینترنت جبرانی هم شوخی بیش نیست. احتمالاً بر اساس آمار خودشان تنها ماهی ۲ گیگ اینترنت به مردم بدهند. با این استدلال که ۴۰ درصد مردم تنها ۲ گیگ اینترنت استفاده می‌کنند و نیاز ۶۰ درصد مردم اهمیتی ندارد. خبرنگاران، دانشجویان، دانش آموزان، کسب‌وکارهای اینترنتی، معلمان، اساتید، راننده‌های تاکسی اینترنتی و … بیش از ۲ گیگ اینترنت مصرف دارند و مطمئناً جز ۶۰ درصد کاربران هستند. با این روند از نظر مسئولان سرگرمی‌هایی مثل اینستاگرام، تماشای فیلم آنلاین و بازی‌های آنلاین تفریح‌های لاکچری هستند که باید از زندگی مردم حذف شود.

در خیلی از کشورها اپراتورها بسته‌های اینترنت، مکالمه و پیامک نامحدود دارند و سالیانه به مشتریان خود یکی گوشی تلفن همراه نیز هدیه می‌دهند اما در ایران اینترنت با پایین‌ترین کیفیت ارائه می‌شود و اپراتورها افزایش قیمت را حق خودشان می‌دانند. نگرانی از اظهارات مسئولان وزارت ارتباطات زمانی بیشتر می‌شود که شاید با اجرای طرح صیانت و گرانی اینترنت نهایتاً به بحث سهمیه‌بندی اینترنت برسیم. این صحبت دور از ذهن نیست در گذشته روسیه سهمیه بین‌الملل ایران را قطع کرد و در آن زمان داوود زارعیان، معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات در گفتگو با گسترش نیوز خواسته بود، مصرف خانگی کمتر شود تا دانش آموزان و دانشجویان دسترسی بهتری به اینترنت داشته باشند.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 کلیک کنید: مشاهده مطالب جدید و داغ امروز 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

اینم ببین!

میزان یارانه ۱۴۰۳ چقدر است ؟

میزان یارانه در ۱۴۰۳ تعیین تکلیف شد عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس گفت: طبق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *