خانه > سرگرمی > کامپیوتر، موبایل، اینترنت > DNS چیست؛ ۴ نوع سرور آن کدامند؟

DNS چیست؛ ۴ نوع سرور آن کدامند؟

DNS چیست؛ ۴ نوع سرور آن کدامند؟

حتما برایتان این سوال مطرح است که DNS چیست؟سیستم نام دامنه (domain name system) که به اختصار (DNS) نامیده می‌شود، همانند یک دفترچه تلفن، شکاف ارتباطی بین انسان و رایانه را با تطبیق نام دامنه با آدرس‌های پروتکل اینترنتی (IP) مربوط به آن‌ها پر می‌کند. همه سرورهای DNS دارای چهار نوع سرور هستند که عبارتند از DNS recursor، Root nameserver، TLD nameserver و Authoritative nameserver. در یک جستجوی DNS، این چهار سرور DNS به طور هماهنگ با هم امل می‌کنند تا پروتکل تحویل آدرس IP برای یک دامنه مشخص شده به کاربر را تکمیل کنند. در این راهنمای جامع، درباره اینکه DNS چیست، چگونه کار می‌کند، چهار نوع سرورها و مزایای آن بیشتر خواهیم پرداخت.

DNS چیست؛ 4 نوع سرور آن کدامند؟

DNS چیست؟

به عبارت ساده، سیستم نام دامنه که به اختصار (DNS) نامیده می‌شود، دفترچه تلفن اینترنت است و سیستمی است که نام دامنه وب سایت (نام میزبان) را به مقادیر عددی (آدرس IP) تبدیل می‌کند تا بتوان آنها را پیدا و در مرورگر وب بارگذاری کرد. بدون DNS، یافتن اطلاعات مورد نیاز، فرآیند بسیار دشوارتری خواهد بود. هنگامی که یک آدرس وب را در موتور جستجوی خود تایپ می‌کنید، رایانه شما برای یافتن صفحه مناسب، آدرس IP مربوط به وب سایت را جستجو می‌کند.

وب‌سایت‌های محبوبی مانند Google دارای چندین آدرس IP هستند که می‌توان از آنها به طور همزمان برای جلوگیری از انباشت ترافیک وب استفاده کرد. هنگامی که کاربران یک نام دامنه را در نوار آدرس مرورگر وب خود وارد می‌کنند، به سایتی که می‌خواهند از آن بازدید کنند منتقل می‌شوند. این کار  شامل چندین مرحله است. زمانی که شما نام دامنه مورد نظر خود را در نوار آدرس مرورگر وب وارد می‌کنید،  کاری که در اینجا انجام می‌دهید ارسال یک درخواست DNS است.

در مرحله بعد، رایانه شما با جستجو فایل میزبان و حافظه پنهان خود، بررسی خواهد کرد که آیا قبلاً ورودی DNS دامنه‌ای را که ارسال کرده‌اید را ذخیره کرده است یا خیر. اگر هیچ آدرس IP منطبقی در فایل هاست و حافظه پنهان یافت نشود، سایر مراحل در فرآیند حل DNS پی گرفته خواهند شد. DNS در فرآیند خود از SSL نیز استفاده می‌کند.

حتما برایتان این سوال است که گواهینامه SSL چیست؟ DNS از طریق SSL، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی را از نقض حریم خصوصی کاربران باز می‌دارد. به عبارتی، گواهینامه SSL، اتصال رمزگذاری شده بین مرورگر کاربر و سرور وب سایت را تسهیل بخشیده و ایمن می‌کند. علاوه بر این، میان DNS و خطای HTTP نیز رابطه وجود دارد. هنگام مواجه با برخی از پیغامهای خطا در مرورگر که معمولا با یک عدد در ابتدا آغاز می‌شوند، مانند Error 404، سیستم نام دامنه (DNS) نقش مهمی در کل این فرآیند نیز ایفا می‌کند.

DNS چیست؟

سرورهای DNS کدامند؟

چهار سرور اصلی در تبدیل نام میزبان به آدرس IP، در DNS نقش دارند که در ادامه به توضیح هر یک از آن‌ها پرداخته شده است.

سرورهای DNS کدامند؟

Recursive Resolver

سرور Recursive Resolver یا حل کننده بازگشتی، که گاهی اوقات به عنوان یک سرور cash نیز شناخته می‌شود، اولین سوال مشتریان در هنگام یک پرس و جوی dns است.  یک روش معمول این اتفاق زمانی است که شخصی یک مرورگر را باز می‌کند و URL حاوی نام دامنه را تایپ می‌کند.  آن دستگاه سرویس گیرنده تنظیمات DNS را پیکربندی می‌کند تا بداند برای یافتن نام دامنه یا ثبت دامنه ir، ابتدا باید به کجا برود. تنظیمات DNS ممکن است به شکل ساده‌ای تعریف شده باشند، یا ممکن است به طور خودکار با استفاده از نرم افزار مدیریت DNS در شبکه شما پیکربندی شوند. اگر سرور Recursive Resolver این دامنه را در گذشته پیدا کرده باشد، ممکن است قبلاً این اطلاعات را در حافظه پنهان داشته باشد و سپس بتواند بلافاصله آدرس IP صحیح درخواست را به مشتری اطلاع دهد.  در غیر این صورت، برای یافتن این اطلاعات باید یک جستجوی بازگشتی انجام دهد که با سرور Root آغاز خواهد شد. در واقع انواع رکوردهای DNS هستند که بخش اصلی عملکرد وب سایت‌ها را تعیین می‌کنند و به سرور می‌گویند که هر آدرس IP با چه دامنه‌ای مرتبط است.

DNS root name server 

IANA  (Internet Assigned Numbers Authority) سازمانی است که بخشی از ICANN (شرکت اینترنتی برای نام‌ها و شماره‌های اختصاص‌یافته) است، این سازمان سرورهای ریشه را نگهداری می‌کند. همانطور که گفته شد، DNS سلسله مراتبی است، بنابراین برای پیدا کردن نام دامنه و یا ثبت دامنه، شروع با سرور ریشه تنها راه برای اطمینان از شروع شما با شاخه صحیح می‌باشد.

برای مثال، menandmice.com و menandmice.net دو ‌دامنه کاملاً متفاوت هستند و بنابراین مقصدهای آن‌ها نیز کاملاً متفاوت است. اگر در menandmice.com تایپ کنید، سرور ریشه می‌تواند به سرور بازگشتی بگوید که سرور دامنه سطح بالای صحیح را بررسی کند که در این مورد .com است. همچنین ممکن است سرور ریشه این اطلاعات را در حافظه پنهان داشته باشد و پاسخ را مستقیماً به حل کننده بازگشتی یا Recursive Resolver بدهد. در غیر این صورت، به سرور دامنه سطح بالا هدایت می‌شود.

.سرور TLD

سرور TDL جزو بالاترین سطح دامنه در سیستم DNS است و تمام اطلاعات نام دامنه در سطح عمومی را مدیریت می‌کند. سرورهای TLD یا اطلاعات را در حافظه پنهان خواهند داشت یا سرور بازگشتی را به سرور معتبر صحیح ارسال می کنند تا اطلاعات IP مقصد را پیدا کند. سرورهای TLD در دسته های مختلفی قرار می‌گیرند:

 

– TLD های عمومی (gTLD) مانند .com یا .net که معمولاً رایج هستند و TLD های جدید مانند .club یا .shop

 

– TLD های حمایت شده  توسط گروهی نگهداری می‌شود که عموماً برای جوامع خاصی مانند قومیت، جغرافیا و شغل استفاده می‌شود.

 

– TLD های بدون حمایت، gTLD های نگهداری شده توسط IANA که حمایت مالی نمی‌شوند.

 

– TLD کد کشور (ccTLD) شامل TLD های خاص یک کشور هستند.

 

– TLD های بین المللی که TLD هایی را شامل می‌شوند که از کاراکترهای زبان مادری استفاده می‌کنند.

سرور معتبر

سرور معتبر

سرور معتبر اطلاعات IP مورد نظر مشتری را خواهد داشت.  هنگامی که شرکت‌ها، گروه‌ها یا افراد حق استفاده از نام‌های دامنه را اجاره می‌کنند، باید این نام را در یک سرور معتبر ثبت کنند.  این ثبت باعث می‌شود نام دامنه به طور رسمی در شبکه منتشر شود، خواه این شبکه عمومی، اینترنت و یا شبکه خصوصی باشد.

نتیجه گیری

سیستم نام دامنه یا DNS به کاربران امکان می‌دهد به وب سایت‌ها با استفاده از نام دامنه‌های اینترنتی و URL های قابل جستجو به جای آدرس‌های پروتکل عددی اینترنت متصل شوند.

کاربران می‌توانند به جای آن که آدرس IP مانند ۹۳٫۱۸۴٫۲۱۶٫۳۴ را به خاطر بسپارند، به جای آن www.example.com را جستجو کنند. در واقع فناوری پشت DNS را می‌توان به نحوه مدیریت مخاطبین تلفن در تلفن‌های هوشمند تشبیه کرد.  به جای نیاز به یادآوری شماره تلفن های فردی، کاربران می‌توانند شماره‌ها را به راحتی با ذخیره کردن آنها در لیست مخاطبین خود ذخیره و مکان یابی کنند  که به راحتی با نام و نام خانوادگی قابل جستجو است.

منبع: hostinger.com

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 کلیک کنید: مشاهده مطالب جدید و داغ امروز 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

اینم ببین!

نکات حرفه‌ای در انتخاب نام مناسب برای انلاین شاپ محصولات آرایشی

نکات حرفه‌ای در انتخاب نام مناسب برای انلاین شاپ محصولات آرایشی راه اندازی یک آنلاین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *